Thursday, April 21, 2011

Αυτή η «ισονομία», μου προκαλεί ανατριχίλα


Τελικά σ’ αυτή την χώρα, για να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο ή λαμόγιο πρέπει να είσαι ή μέγιστος παπάρας. Αν δηλαδή ξεκινήσεις με το σταυρό στο χέρι και δεν μπλεχτείς σε κάνα δυο σκάνδαλα, αν δεν έχεις «ψευδώνυμο» ή δεν ακολουθήσεις τας υποδείξεις των ανωτέρων, πάει…σε έφαγε η μαρμάγκα.

Συγχωρήστε με για την απότομη είσοδο και τις παραπάνω εκφράσεις, αλλά από την ώρα που η περίφημη Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης, ανακοίνωσε την απόφαση να μην δώσει (και φέτος) πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ηρακλή προσπαθώ κι εγώ να περιορίσω το θύμο μου, να δω το θέμα ψύχραιμα όπως απαιτούν οι περιστάσεις και να βάλω τις σκέψεις μου σε μια τάξη. Να πιάσω το νήμα της υπόθεσης από την αρχή βρε αδερφέ και να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα. Ομολογώ ωστόσο ότι μέχρι τώρα, η προσπάθειά μου αποτελεί μάταιος κόπος. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, το να προσπαθείς να βρεις την άκρη σε θέματα που άπτονται του ποδοσφαίρου, είναι σαν να ψάχνεις ακάρεα σε στρώμα…

Οφείλω πάντως, να παραδεχτώ ένα πράγμα. Ότι δάκρυσα κι εγώ στο άκουσμα της είδησης (άραγε αποτελεί τέτοια;) ότι η ΕΠΟ εφάρμοσε το νόμο και έβαλε «στοπ» στη συμμετοχή του Ηρακλή στο επόμενο πρωτάθλημα. Τέτοια ισονομία, τέτοια αποφασιστικότητα, σπάνια συναντάς στις μέρες μας. Ανατρίχιασα μα την αλήθεια, όταν έμαθα ότι οι γνήσιοι υπερασπιστές του νόμου, αποφάσισαν να δείξουν την πυγμή που προσπαθούν και θέλουν να μας πείσουν ότι διαθέτουν, ρίχνοντας όλο το ανάθεμα στο «κακό σπυρί» που αποτελεί γι’ αυτούς ο Ηρακλής. Τι κι αν το όνομά του δεν αναμείχθηκε σε κανένα από τα 29 ύποπτα παιχνίδια, τι κι αν δεν αναμείχθηκε ποτέ στο περίφημο κασσέτα-gate; Αυτά τα σκάνδαλα μοιάζουν με…λούνα παρκ και έρχονται σε δεύτερη μοίρα, όταν υπάρχουν ομάδες που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις ώστε να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημά. Ναι σ’ αυτό το πρωτάθλημα στο οποίο ο κίνδυνος απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής κοστίζει 100.000 ευρώ και μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Είναι «αστεία» μα την αλήθεια, αυτή η ιστορία της αδειοδότησης διότι στη συνείδησή μου αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε να καλυφθεί η ανικανότητα λήψεως σοβαρών αποφάσεων για τα πραγματικά σκάνδαλα που μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν συμφωνείται, ότι αυτή η φαινομενική πυγμή που δείχνει τώρα η ΕΠΟ δίνει το πάτημα στους ανθρώπους της, ώστε να βγουν και να πουν: «Ορίστε κύριοι, εμείς εδώ τηρούμε τους νόμους κατά γράμμα και όποιος δεν αξίζει να παίζει στο πρωτάθλημα, δεν θα παίζει…Στο διάολο το γήπεδο, η μπάλα, η βαθμολογία και τα συναφή…Εδώ, τα χαρτιά τα λένε όλα και δεν είναι ταρώ». Υπάρχει καλύτερο προκάλυμμα;

Αφού λοιπόν δεν κατάφεραν να…ξεκάνουν τον Ηρακλή το 1980, όταν αποφάσισαν για πρώτη και μοναδική φορά μέχρι σήμερα να υποβιβάσουν ομάδα με την αιτιολογία της δωροδοκίας, αφού δεν τους βγήκε πέρσι λόγω των κινητοποιήσεων, αφού δεν κατάφεραν να τον λυγίσουν ποτέ μέσα στο γήπεδο, αφού δεν κατάφεραν ποτέ να τον φιμώσουν και να τον στείλουν στη γωνία του, αποφάσισαν να εφαρμόσουν (και πάλι) τα μεγάλα μέσα, υποβιβάζοντας για πρώτη φορά ομάδα (τι σύμπτωση…) μέσω της αδειοδότησης. Βλέπετε με τον τρόπο αυτό, μπορούν να επικαλεστούν το γράμμα του νόμου και της δικαιοσύνης, συνεπικουρούμενοι από μπόλικους «ρουφιάνους» του συστήματος οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι να παίξουν τον ρόλο του Αρτέμη Μάτσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς βέβαια να σκέφτονται ότι αύριο-μεθαύριο μπορεί οι ίδιοι να θεωρηθούν «κακό σπυρί» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή όμως ο διάολος έχει πολλά ποδάρια, επειδή ΚΑΙ πέρσι αποκαλύφθηκαν ουκ ολίγες ανομίες στη συγκεκριμένη διαδικασία και αφού οι ίδιοι προτιμούν να κινούνται στο σκοτάδι, μπορώ και εγώ άφοβα να κάνω τις εικασίες μου. Δεν το βουλώνω και δεν δέχομαι τις εξηγήσεις σας. Πρώτα θα με πείσετε για την ορθότητα και τη διαφάνεια της διαδικασίας και έπειτα θα δεχτώ την απόφασή σας.

Διότι δυστυχώς για εσάς, με το φτωχό μου το μυαλό, θεωρώ ότι ο Ηρακλής «επιλέχθηκε» ως η πιο ευάλωτη ομάδα του πρωταθλήματος με μεγαλομέτοχο που πετά αετό και παράγοντες άπειρους. Θεωρώ ότι ο Ηρακλής «επιλέχθηκε» να πληρώσει το «μάρμαρο», με βάση τα χρέη που του φόρτωσαν παλιοί παράγοντες που εσείς οι ίδιοι δεν φροντίσατε να ελέγξετε προτού εισέλθουν στο ποδόσφαιρο, ποντάροντας παράλληλα και στην κούραση του κόσμου που όλα αυτά τα χρόνια δεν σας έκανε το χατίρι να γονατίσει. Θεωρώ ότι ο Ηρακλής «επιλέχθηκε» ως η ομάδα που περνά την διαδικασία για δεύτερη φορά, γεγονός που ενδεχομένως να στρέψει ξεκάθαρα την κοινή γνώμη εναντίον του. Θεωρώ ότι ο Ηρακλής «επιλέχθηκε» ως η ομάδα που θα αποτελέσει και πάλι τον αποδιοπομπαίο τράγο. Αποδείξτε μου, ότι κάνω λάθος, ότι είμαι ρόμπα ξεκούμπωτη…Βγάλτε τους φακέλους στο φως να δούμε ποιοι είναι σωστοί και ποιοι όχι, αποδείξτε ότι οι «ψίθυροι» δεν έχουν βάση και εγώ θα βγω στους δρόμους να φωνάξω «ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ».

Ομολογώ πάντως, ότι οι θεωρίες συνωμοσίας δεν μου άρεσαν ποτέ. Πολύ δε περισσότερο, δεν θα καταλογίσω ευθύνες στις υπόλοιπες ομάδες για τον τρόπο που εξασφάλισαν το πιστοποιητικό συμμετοχής. Και συμφωνώ ότι είναι προτιμότερο να κοιτάς πρώτα τα του οίκου σου και έπειτα να πας στον γείτονα…Γι’ αυτό θα καταλογίσω ευθέως ευθύνες στην νυν διοίκηση της ΠΑΕ. Δεν στέκομαι στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα μέλη της ώστε να συμπληρώσουν το φάκελο, ούτε στις τρικλοποδιές που ενδεχομένως τους έβαλαν άλλοι, ούτε και στα υπέρογκα χρέη που παρέλαβαν από την προηγούμενη…κυβέρνηση. Από την στιγμή που υποσχέθηκαν στο κόσμο, ότι το θέμα αυτό θα λυθεί νωρίς και χωρίς περιπέτειες έπρεπε να είναι 100% εντάξει.

Έπρεπε οι ίδιοι να φροντίσουν το θέμα τόσο προσεκτικά, ώστε να μην μπορεί να τους «τρυπήσει» κανείς και από πουθενά. Γνώριζαν ότι ο σύλλογος θα δεχτεί πόλεμο από παντού (ακόμα και από τον κουμπάρο του μεγαλομετόχου), γνώριζαν ότι είχαν ένα χρόνο μπροστά τους και απόλαυσαν την καθολική στήριξη του κόσμου. Τώρα θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι είναι και οι ίδιοι εκτεθειμένοι και πως άλλη υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα δεν πρέπει να υπάρξει…

Όσο για σένα Αντώνη Ρέμο; Κουβαλάς πλέον εξ’ ολοκλήρου τον τίτλο του καταστροφέα ενός συλλόγου με περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας. Όσες συνεντεύξεις κι αν δώσεις, ώστε να μας πείσεις για το αντίθετο, τα έργα και οι ημέρες σου στην Μίκρα, αρκούν για να σε καταδικάσουν στην συνείδηση όλων των οπαδών και των φιλάθλων του Ηρακλή. Είναι φανερό πλέον, ότι αδιαφορείς για οτιδήποτε συμβαίνει στην αγαπημένη σου –όπως έχεις πει στο παρελθόν- ομάδα, αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα έρθει η στιγμή που θα αναλάβεις τις ευθύνες που βαραίνουν τόσο εσένα όσο και τον συνεργάτη σου Δήμο Πολύκαρπο. Να είσαι σίγουρος ότι οι δηλώσεις μετάνοιας που αφορούν την ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο, δεν πείθουν πλέον κανέναν, πέραν αυτών που θέλουν να σε πιστέψουν…Τα χρέη του Ηρακλή, έχουν όνομα και το δικό σου, είναι γραμμένο με κεφαλαία…

No comments: